Az oldalon egy fordító és szerkesztő van: Hayako.
Ne reklámozz, ne káromkodj és ne követelőzz!
Ha kérdésed van, itt vagy a twitteren felteheted!

15/10 hely | Cserefeltételek

Akik már itt jártak
Indulás: 2017-05-03
 
Friss hírek

Ando Lloyd 1. rész

2017.10.25. 14:13, Hayako

Végre (bekka segítségével) elkészültem az 1. résszel. Nem mondom, jó sokáig várattalak titeket, ezért remélem mindenkinek tetszeni fog ez a nem szokványos, rövid sci-fi sorozat. Feltehetitek a kérdést, miért pont ezt választottam? Egyrészt Kimura Takuya miatt, akiben még nem csalódtam és már van tapasztalata színjátszás terén és a robottéma. Ha oldalt elolvastátok a történet leírását, láthatjátok, hogy nem egy egyszerű sztori (sőt pár ember szerint túl bonyolult), ám tele van csavarokkal és akciókkal. Mindenkinek jó szórakozást kívánok és köszönöm bekka segítségét!

VIDEÓ  MAGYAR FELIRAT ♦ ONLINE

Szerk.: Mivel a drámában elég sok tudományos és egyéb olyan kifejezés is elhangzik, amit lehet, hogy nem ismertek, ennek a bejegyzésnek a folytatásában elolvashatjátok, pontosan miről van szó:

  • Sógi: A játékot ugyan japán sakknak hívják, ám az eredetitől és a nyugati világban ismerttől leginkább ez a változat tér el. Mindkettőnek az indiai csaturanga az őse. Szabályainak kialakulását döntő módon meghatározták a korabeli Japán társadalompolitikai viszonyai, az állandósult belháborúk. Ennek köszönhetően a sógiban van egy nagyon nagy eltérés a többi sakkhoz képest, és ez az úgynevezett visszatevés-szabály. A visszatevéses szabály ahhoz hasonlít, mint amikor Japánban az ellenséges ház elfogott zsoldosait a fogva-tartó ház bevethette a csatában. A valós történelemben a zsoldosok sokszor ezt választották a halál helyett. Az így átállt hűségét az biztosította, hogy családtagjaikat túszként fogva tartották. Az évszázadok során különböző sógi-változatok alakultak ki. Minél nagyobb a tábla, annál inkább tűnik háborús játéknak. De létezik olyan variáns is, melyben kettő helyett négyen mérkőznek meg. [További infók]
  • Foton: egy szubatomi részecske, többek között a fény elemi részecskéje. Jelentőségét az elsők között Einstein ismerte fel. 1905-ben megjelent egyik munkájában már úgy tárgyalja a fény terjedését, hogy annak energiája nem folytonos, hanem véges számú energiakvantumból áll. Ezek oszthatatlanul mozognak, csak mint egész egységek keletkezhetnek vagy nyelődhetnek el. Az ilyen energiaadagot vagy energiakvantumot nevezzük ma fotonnak. [További infók]
  • Paranormális: Az a jelenség, ami az eddigi tudományos ismereteinkkel nem magyarázható. Például: szellemek, ufók stb. 
  • Android: olyan robot vagy szintetikus élőlény (magyarul emberi szervekből és testrészekből álló lény), ami az ember formáját és viselkedését utánozza. A görög edios szóból ered, ami azt jelenti: fajból való. Habár napjainkban csak a sci-fi területén használjuk, ma már léteznek humanoid robotok. 
  • Dimenzióugrás: Dimenzióugrásról akkor beszélünk, amikor egy bolygó, vagy más kozmikus test az egyik dimenzió-szintrõl egy másikba lép. A mi esetünkben ez a harmadikból a negyedik dimenzióba való átlépést jelenti. 
  • Prandtl-Glauert-szinguralitás: az ó-francia "singularite" szóból származik, egyediséget, különösséget jelent. Olyan természeti jelenség, amely akkor fordul elő, ha egy repülő objektum eléri a hangsebességet, és a hangforrással megegyező sebességgel haladó hangrezgések összezsúfolódnak. A levegőben található pára két, nagynyomású levegőréteg közé préselődik és kicsapódik, ha a benne haladó objektum átlépte a hangsebességet. Az ennek következtében hallható hangrobbanás egy energiatorlódás, melyet egy párakúp kísér, és a kondenzáció következtében egy vékony, fehér felhő alakul ki.

Forrás: wikipédia, index, gyakorikérdések, 2012rejtélyei, tudásbázis.

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.11.19. 15:50
Darinka

Köszönöm szépen.:)


Válasz:

Idézet
2017.11.02. 14:53
Hayako

Nagyon szívesen, kikyo és örülök, hogy ide is írtál! Sokan az Ázsia ékkövein köszönik meg, pedig sokunknak van weboldalunk, amit folyamatosan fejlesztünk, frissítünk és szépítünk. Remélem, hogy tetszeni fog Kimutaku sorija! 


2017.11.02 01:48
kikyou88

Szia Hayako!

Először is örülök hogy visszatértél fordítani ismét!

Örömmel látom hogy megint egy remek projektbe fogtál bele. :)

Az egyik kedvenc japán színészem Kimura Takuya szóval plusz öröm nekem hogy ezt a sorit fordítod :)

Hálásan köszönöm a munkádat most és a továbbiakban is :)

Idézet
2017.11.02. 01:48
kikyou88

Szia Hayako!

Először is örülök hogy visszatértél fordítani ismét!

Örömmel látom hogy megint egy remek projektbe fogtál bele. :)

Az egyik kedvenc japán színészem Kimura Takuya szóval plusz öröm nekem hogy ezt a sorit fordítod :)

Hálásan köszönöm a munkádat most és a továbbiakban is :)

Idézet
2017.10.28. 07:36
Chifflee

Kedves Hayako!

Először is, örülök, hogy viszatértél fordítani ismét! :)
Másodszor pedig, örömmel látom, hogy megint egy remek projektbe fogtál bele, legalábbis az én szemszögemből, sose csalódtam eddig KimuTakuban. :D
Általában nem szeretek addig elkezdeni 1 doramát, míg nincs teljesen lefordítva, de ki tudja meddig bírom ki. :D
Szóval, nagyon köszönöm a munkátokat most is és a továbbiakban is. :)


Üdv, Chifflee


Válasz:

Kedves chifflee!

Örülök, hogy ismét itt látlak. Mivel nagy KimuTaku rajongó vagyok, ahogy te is, nem volt kétség, hogy egyszer valamelyik sorozata itt is terítékre kerül. Bár eredetileg a Pride-ot terveztem, sajnos letölthető felirat, japán fordító és időzítő híján nem sikerült megvalósítani (ez a baj a régi sorozatokkal). Viszont remélem az Ando Lloyd is elnyeri tetszésed! A videó letöltése mellett (kivételesen) online lehetőséget is biztosítok a rajongók számára. Nem hiszem, hogy sokan leszünk, de annak a pár embernek legalább örömet okoz (sajnos még mindig a rom-komok, meg a szappanoperák a befutók). Szóval szívesen! 

Üdv: Hayako

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?